Huuhaatiede uhkaa ESD suojausta

Samalla kun kansainvälisien tieteellisten ja teknisten julkaisujen taso kasvaa, myynnin edistämisessä käytetään yhä enemmän nerokkaasti laadittuja virheellisiä esityksiä ja koulutusmateriaaleja. Pidän itse erittäin ikävänä, että ESD suojauksen mystillisyydellä edistetään turhien tarvikkeiden ja laitteiden myyntiä. Seurauksista kärsivät OEM asiakkaiden lisäksi myös asiantuntevat ja vastuulliset ESD suojaustarvikkeiden valmistajat sekä toimittajat. Räikeimmistä esimerkeistä mainittakoon vastikään julkaistu IDP animaatio, jossa varautuneen objektin lähestyminen aiheuttaa eristeessä pintavaraustiheyden muutoksen, kunnes kappaleiden välillä tapahtuu ESD !? Eräs näytteilleasettaja  esitteli patentoidun rannekkeiden ja jalkineiden testilaitteen, jonka tulosten karakterisoinnin avulla ehkäistään staattisen sähkön aiheuttamat vikaantumiset. Asiantuntijat ohittavat kyseiset kojut hymyillen, mutta asiaan perehtymättömät eivät voi mitenkään erottaa näyttävästi demonstroitua huuhaa tiedettä todellisuudesta.

Yksi vastaus artikkeliiin “Huuhaatiede uhkaa ESD suojausta

  1. Huuhaa valitettavasti näyttää myyvän – seuraavana vuonna kannattaa laittaa Symposiumiin ständin jossa myydään kaikkea tarvittavaa. Esim. seuraavat tuotteet: ESD sukat jossa on johtavia kuituja – tämä estää myös maasäteilyn tunkeutumisen kehoon. Toinen artikkeli olisi jatkuva kengän maadoittumisen mittaus – laite piippaa jos kenkä ei kosketa lattiaan. Kolmas voisi olla se perinteinen johtoton maadoitusranneke, lisäksi vaikka varausta poistavat toimistotarvikkeet kuten kynä, hiiri, näppäimistö ja nitoja. Kivan lisä säväyksen voisi antaa piikkipanta joka purkaa ihmisen negatiivisen energian koronapurkauksella =)

    -PT

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close