Varausanalysaattori materiaalimittauksissa

Varausanalysaattori on erinomainen havaintoväline moneen käyttötarkoitukseen, mutta materiaalin purkausajan määrittämiseen laite ei sovellu. Varauslevyn ja mitattavan näytteen rajapinta aiheuttaa arvaamattomia tilanteita, jotka saattavat olla tyypillisiä kyseisen näytteen ja varauslevyn yhdistelmälle, ei näytteelle.

Rajapinnan vaikutuksen huomioimatta jättäminen johtaa mittauksen epäonnistumiseen. Staattisen sähkökentän voimakkuuden ja polarisaation vaikutus rajapinnan vyörypurkauksiin ja läpilyönteihin, tai rajapinnan sähkönjohtavuus jännitteen funktiona, ei välttämättä ole ensisijainen tutkimuksen kohde tavanomaisessa hyväksymis- ja hylkäysprosessissa. Mittaustulokseen vaikuttavia tekijöitä ei kuitenkaan voi sivuuttaa, joten helpoin keino saada luotettavia tuloksia on menetelmän vaihtaminen.

Varauslevyn käyttöä materiaalimittauksissa perustellaan toisinaan siten, että menetelmä on riittävän hyvä suuntaa antaviin mittauksiin. Mittausepävarmuus ja mittausvirhe ovat kuitenkin kaksi aivan eri käsitettä. Suuntaa-antava mittaus tarkoittaa sitä, että sallimme tavanomaista suuremman mittausepävarmuuden, mutta emme mittausvirhettä, jonka suuruusluokkaa ei voi ennustaa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close