ESD hallintaohjelman arviointi

ISO 9001 mukaista ”measurement – analysis – improvement” menettelyä voidaan toteuttaa myös staattisen sähkön hallinnassa.

Tehokas keino hallintaohjelman puutteiden löytämiseksi on arvioida mittauksissa havaittujen poikkeamien merkitystä. Tarkastelu johtaa yleensä vaatimusten optimointiin.

Poikkeamien lukumäärää voidaan myös verrata suoritettuihin mittauksiin edellyttäen, että mittaukset on kohdistettu staattisen sähkön hallinnan kannalta kriittisiin kohteisiin.

Objektiivinen katselmointi perustuu suunnitelmalliseen kysymysten asetteluun ja vastausten tarkastamiseen, ei vastauksiin. Katselmoinneissa hallintaohjelman toimivuutta kannattaa arvioida suoritettujen korjaavien toimenpiteiden perusteella. Esimerkiksi ESD suojaustarvikkeisiin liittyvien asiakaspalautteiden puuttuminen saattaa olla merkki optimointityön tarpeesta. Korjaavien toimenpiteiden  puuttuminen viittaa hallintaohjelman kyvyttömyyteen, jne. Riippumaton katselmus auttaa löytämään opttimointikohteita, joita sisäisessä tarkastelussa ei välttämättä löydy.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close