ESD varoitukset

Komponenttivalmistajat julkaisevat ohjeita komponenttien asianmukaista käsittelyä varten. Herkkien komponenttien suojapakkaukset merkitään selvästi näkyvillä varoitustarroilla.

Kaikki komponenttipakkausten kanssa tekemisissä olevat henkilöt eivät välttämättä tunne staattisen sähkön hallintaan liittyviä varoituksia, joten tähän on keksitty melko yksinkertainen ratkaisu. Luonnossa keltamusta väritys tarkoittaa vaaraa ja sehän me kaikki osataan. Keltamustaan sammakkoon tai käärmeeseen ei kannata koskea, ellei tiedä mitä on tekemässä.

Samoin kuin luonnossa, myös staattisen sähkön hallinnassa keltamustan varoituksen huomioiminen ei kuitenkaan ole itsestäänselvyys. Asenteet ja osaaminen vaikuttavat toimintatapoihin. Komponenttivalmistajan antamien ohjeiden noudattaminen vaihtelee varsinkin pienissä yrityksissä, joten asiakkaan kannattaa osoittaa kiinnostusta herkkien komponenttien käsittelytapoihin.

Elektroniikan kokoonpanoa kannattaa ostaa yrityksestä, jossa toimitaan komponenttivalmistajan ohjeiden mukaisesti. Myös kuluttajan on syytä ottaa tämä asia huomioon esimerkiksi tietokonetta ostaessaan.

Tietoa varoitusmerkinnöistä löytyy mm. seuraavista standardeista: ANSI/ESD S8.1-2007, TR 61340-5-2, 2008 (IEC 970/07), MIL SPEC 129, JEDEC 14

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close