Varaus ja potentiaali

Toisinaan nämä kaksi suuretta sekoitetaan keskenään puhekielessä. Esimerkiksi ”1000 V varaus” on melko yleinen ilmaisu, joka ei tarkoita mitään, asiavirhettä lukuunottamatta. Varauksen Q yksikkö on coulombi [C] eli ampeeri sekunti [As]. Potentiaali V tarkoittaa potentiaalienergiaa varausyksikköä kohden [V=Nm/C=U/C]. Joissakin keskustelufoorumeissa potentiaalia kutsutaan varaukseksi virhettä tiedostamatta tai siitä välittämättä. Tässäpä on pettämätön indikaattori keskustelun tason arviointia varten.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close