Staattista sähköä poistavat vaatteet

Varausta poistavien vaatteiden merkitys on jälleen saavuttanut kiivaan keskustelun kansainvälisissä foorumeissa. IEC ja ANSI standardeissa kerrotaan selvästi, että vaatteet ovat vaihtoehtoisia ESD hallintatarvikkeita. Tähän on luonnollinen selitys. Komponentteja käsitellään pääsääntöisesti maadoitettujen pintojen läheisyydessä. Tästä johtuen sähkökenttä ei yleensä nosta käsiteltävien komponenttien potentiaalia, siitäkin huolimatta, että vaatteissa olisi huomattavan suuria pintavaraustiheyksiä. Riskien arvioinnissa on huomioitava maadoitetun kehon, käsien, työtasojen ja muiden ympäröivien pintojen vaikutus. Vikaantuminen edellyttää influenssin lisäksi tapahtumaketjua, jossa toteutuu myös nopea nettovarausmuutos, ESD. Vaatimusten määrittelyyn ja riskiarviointiin ei pitäisi yhdistää sellaisia mittauksia, joissa voimakas sähkökenttä luodaan virheellisesti viemällä mittari lähelle varautuneen vaatteen pintaa.

Vaatteiden käyttöön liittyvällä tarkoituksenmukaisella ylisuojauksella pyritään pääsääntöisesti osoittamaan sitoutuminen staattisen sähkön hallintaan. Toisin sanoen vaatimukset perustuvat yleensä imagon kohottamiseen ja/tai muihin käytännön syihin, mutta vain harvoin todennettaviin ESD riskeihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close