ESD jalkineet kuivissa olosuhteissa?

Pakkaskauden aikana staattista sähköä poistavat jalkineet eivät aina toimi sisätiloissa lattian riittävästä johtavuudesta huolimatta. Jalkineiden päivittäinen testaaminen on turhauttavaa, jos raja-arvot ylittyvät, eikä tilannetta korjata. Ongelma saattaa johtua matalasta testausjännitteestä, mutta usein myös jalkineesta. Kosteuden vaikutus jalkineiden sähkönjohtavuuteen arvioidaan IEC 61340-4-3 [1] mukaisesti luokitusolosuhteissa. Mittausta edeltävään esikäsittelyyn vaaditaan neljä vuorokautta < 15 % RH kosteudessa ja 40 °C ± 3 °C lämpötilassa, sekä lisäksi neljä vuorokautta 12 % RH ± 3 % RH kosteudessa ja 23 °C ± 2 °C lämpötilassa.

Jalkineiden tunnettavuus tai tuotemerkki eivät välttämättä tarkoita sitä, että ostettavalle mallille olisi tehty standardin mukaisia testejä. Asiakkaan on kuitenkin mahdollisuus selvittää jalkineiden luokituksen perusteet.

[1] IEC 61340-4-3: 2002 Standard test methods for specific applications – Footwear

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close