Funktionaalisen maadoituksen toteutuksessa käytetään toisinaan 1 MΩ sarjavastusratkaisuja, jotka eivät perustu voimassa oleviin sähköturvallisuusvaatimuksiin [1], eivätkä varsinkaan kansainvälisiin staattisen sähkön hallintaan liittyviin vaatimuksiin [2, 3]. Maadoitukset jaetaan karkeasti kolmeen ryhmään: suojamaa, funktionaalinen maa ja potentiaalin tasaus. Jälkimmäistä ei suositella käytettäväksi tavanomaisessa TN-S järjestelmässä. ANSI S20.20 mukaan laitteiston maadoitus tai maadoitusliitäntä vaatimus on 1 Ω. Lisämaadoituksen ja maadoitusliitännän vaatimus on 25 Ω. IEC vaatimuksissa viitataan kansallisiin sähköturvallisuusmääräyksiin [1]. Suomessa ei sarjavastusvaatimusta ole.
1 MΩ vastuksella kellutettu järjestelmä on altis kapasitiiviselle kytkeytymiselle aiheuttaen vakavia EOS riskejä valmistusprosessiin. Ylimääräiset vastukset heikentävät myös maadoitusketjun toimintavarmuutta ja lisäävät asennus-, ylläpito- ja mittauskustannuksia.
Maadoituksia toteutetaan usein vanhentuneiden tulkintojen mukaisesti. Sarjavastuksia käytetään myös siksi, että vastuksen oletetaan hidastavan staattisen sähkön purkausta. Varaus siirtyy kuitenkin sekunnin miljardisosissa metallikappaleiden välillä, eikä maadoitusreitillä olevalla 1 M Ω vastuksella ole RF tapahtumaan toivottua vaikutusta. Vikasuojaus voidaan myös ymmärtää virheellisesti siten, että vastuksella haetaan lisäsuojaa myös TN-S järjestelmässä.
[1] SFS käsikirja 600: 2008 Pienjännitesähköasennukset ja sähkötyöturvallisuus
[2] IEC 61340-5-1 2007: Protection of electronic devices from electrostatic phenomena
[3] Standard ANSI/ESD S20.20 – 2007: For the Development of an Electrostatic Discharge Control Program for – Protection of Electrical and Electronic Parts, Assemblies and Equipment (Excluding Electrically Initiated Explosive Devices)