ESD-tuotteet ja antistaattiset materiaalit

Antistaattisuudella tarkoitetaan yleisesti staattisen sähkön hallintaan soveltuvaa ominaisuutta. Termin käyttöä ei ole onnistuttu yhdenmukaistamaan standardisoinnin avulla. Sille ei ole yksiselitteistä määritystä. Tuotteissa esiintyvälle ESD-lyhenteelle on käynyt samoin. ESD luo mielikuvan tuotteen ominaisuudesta, mutta käytännössä jokainen toimittaja määrittelee sen haluamallaan tavalla. IEC ja ANSI/ESD standardeissa ESD tarkoittaa staattisen sähkön purkausta (Electrostatic discharge). Se ei tarkoita tuotteen ominaisuutta tai vaatimuksenmukaisuutta.

ESD-hallintatarvikkeiden vaatimukset riippuvat käyttökohteista. Elektroniikan käsittelyyn liittyvät riskit ja vaatimukset saattavat olennaisesti poiketa esimerkiksi syttymis- ja räjähdysvaaroista. Erityisvaatimuksia on teollisuuden eri aloilla ja terveydenhuollossa. Käytännössä “Antistaatti”- ja ESD-etuliitteitä käytetään monissa eri käyttötarkoituksissa, joskus silloinkin kun staattisen sähkön hallintaan vaadittavat ominaisuudet puuttuvat. Tuotteen hankintapäätöstä tehtäessä tulisikin tarkistella vaatimuksia. Etuliitteistä ei kannata maksaa jos kriteerit puuttuvat.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close