ESD-hallintavaatimukset

Standardien teknisten vaatimusten poikkeavat tulkinnat tai laiminlyönnit saattavat aiheuttaa odottamattomia ja vakaviakin seurauksia. Vaatimuksia on syytä tarkastella kriittisesti, mutta on myös tärkeä tiedostaa, että ne perustuvat komiteoiden asiantuntijoista muodostettujen ryhmien vaiheittaiseen valmisteluun. Valmistelun tulokset arvioidaan kansainvälisissä tarkasteluissa ja äänestyksissä. Teknisten vaatimusten taustalla on usein laajoja tutkimuksia ja sellaisia näkökulmia, joita ei ole tarkoituksenmukaista perustella standardissa. Vaatimusten johdonmukainen arvioiminen edellyttääkin taustatyön seuraamista eli käytännössä standardisointiin osallistumista. Jokaisella asiantuntijalla on oma yksilöllinen mielipide vaatimusten teknisistä perusteista. Asiantuntijalla tarkoitan tässä yhteydessä henkilöä, jolla on sähköturvallisuuden, sähköstatiikan ja ESD-fysiikan tuntemuksen lisäksi vuosien kokemus staattisen sähkön hallinnasta. Vaihtelevista mielipiteistä ja erilaisista näkökulmista johtuen suosittelen standardien noudattamista. Poikkeuksena mainittakoon tilanteet, joissa työryhmissä on yleisesti tunnistettu standardissa oleva virhe, joka korjataan seuraavassa versiossa.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close