Terveydenhuollon ”ESD-koordinaattori”-koulutus

Staattiselle sähkölle herkkien komponenttien käsittelyssä noudatetaan kansainvälisiä vaatimuksia laitevalmistajan ohjeiden mukaisesti. Mikäli ESD-herkkiä komponentteja ja  kalustettuja piirilevyjä käsitellään suojaamattomina, organisaatiolla on oltava ESD-hallintaohjelman suunnitelma (IEC 61340-5-1:2016 ja ANSI/ESD S20.20-2014). Lääkintälaitteiden huollossa valmistajan ohjeet ovat velvoittavia. Vaatimusten mukaan huolto-organisaatio nimittää ESD-koordinaattorin, joka vastaa hallintaohjelman käytännön toteutuksesta. Lisäksi ESD-koordinaattorin tehtäviin kuuluu dokumentointi, ylläpito ja kelpoisuuden todentaminen.

ESD-hallintaohjelman suunnitelma laaditaan organisaation tarpeisiin, joten sitä ei kannata kopioida toisesta organisaatiosta, mikäli tehtävät, laitteet, organisaation koko ja toimintamallit poikkeavat toisistaan. Ohjelman tavoitteena on turvallisuuden lisääminen ja kustannusten säästäminen. Vaatimusten lisäksi suunnitelman laadinnassa on syytä huomioida komponenttien käsittelyyn vakiintuneet parhaat käytännöt.

Laki terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista: ”Ammattimaisen käyttäjän on varmistuttava siitä, että laite säädetään, ylläpidetään ja huolletaan valmistajan ohjeistuksen mukaisesti ja muutoin asianmukaisesti”.

Suomessa ”ESD-koordinaattori”-koulutuksia järjestää ESD Café. Terveydenhuollon tarpeisiin räätälöity kahden päivän koulutuspaketti on tarkoitettu henkilöille, joilla on sähkötekniikan perustiedot.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close