Kelpoisuuden todentamisen puutteellisuus

Kauppalaissa todetaan, että ”jos tavarassa on virhe eikä se johdu ostajasta tai ostajan puolella olevasta seikasta, ostaja saa tämän luvun säännösten mukaisesti vaatia virheen korjaamista, uutta toimitusta tai hinnanalennusta taikka purkaa kaupan sekä lisäksi vaatia vahingonkorvausta”.

Staattisen sähkön hallintaan ostettavien suojausominaisuuksien puuttuminen jää helposti havaitsematta, koska ominaisuus on mitattava itse tai vaihtoehtoisesti on vaadittava nähtäväksi standardin mukaisesti kirjoitettu todistus. Todistuksessa mainittu tuote on luonnollisesti voitava kohdistaa yksiselitteisesti ostettavaan tuotteeseen. Valmistuserien välillä saattaa olla huomattavia suojausominaisuuteen vaikuttavia eroja.

Lähtökohtaisesti nykyaikaisen laadunohjauksen periaatteena on myyjän vastuu. Kauppalain mukaiset hinnanalennukset jäävät siten staattisen sähkön hallinnassa saamatta.

Oletko koskaan nähnyt asianmukaisen ja varmasti kyseiseen valmistuserään kohdistuvan mittaustodistuksen tai standardin mukaiset olosuhdevaatimukset täyttävän ESD-hallintatarvikkeen tuoreen mittauspöytäkirjan? Jaathan aiheeseen liittyvät kokemuksesi!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close