Paineilma ja tuotteen varautuminen

Yleisistä varoituksista huolimatta paineilmapuhallus ei yleensä aiheuta ESD riskiä pölynpoistotilanteissa, koska kaasut eivät varaudu tribosähköisesti. Ilmassa on oltava huomattava määrä nestettä tai hiukkasia ja epäpuhtauksia, jotta varautuminen olisi tehokasta. Paineilmaletkut saattavat varautua niitä käsiteltäessä, mutta influenssi ei yleensä kohdistu puhdistettavaan tuotteeseen. Elektroniikkavalmistuksessa puhallus voi kuitenkin aiheuttaa mekaanista vaurioitumista liian suuresta virtausnopeudesta johtuen.

Spray valmisteet sitä vastoin ovat voimakkaita varaajia. Tämä johtuu siitä, että suihkuteltava aine ei ole kaasua. Metalliset suuttimet eivät estä varautumista, pikemminkin päinvastoin. Maadoitettu vastapinta saattaa tehostaa suihkutettavan aineen varautumista. Sama pätee varausta poistaviin letkuihin, mutta niiden avulla voidaan poistaa ympäröivä sähkökenttä, mikäli se katsotaan tarpeelliseksi.

Varautuminen kannattaa varmistaa mittaamalla. Varauslevyanalysaattori soveltuu hyvin virtauksen aiheuttaman varautumisen arvioimiseen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close