ESD-riskien tunnistaminen elektroniikkavalmistuksessa

Tuote- ja prosessikohtaisten ESD-riskien arvioinnissa mittaukset kohdistuvat pääasiassa tuotteeseen ja sen läheisyyteen. Sähkökenttien ja pintapotentiaalien lisäksi työvaiheiden arvioinnissa on ensiarvoisen tärkeätä tunnistaa staattiset varaustilanteet. Riittävän laajan virhetarkastelun avulla mittaukset voidaan suorittaa virtuaalimaadoituksella varustetulla varausmittarilla, mutta käytännössä nopea varauksen siirtäminen on osoittautunut huomattavasti luotettavammaksi mittaustavaksi. Tarkempaan tulokseen päästään varmistamalla etukäteen, että varauksen siirto suoritetaan ylivaimennettuna. Liikuntakyvyttömän varauksen (immobile charge) vaikutuksia voidaan arvioida mittausteknisesti sähköstaattisen induktion avulla.

Samoin kuin staattisen sähkön hallinnassa yleensä, myös mittaustulosten tulkinnoissa voidaan helposti sortua vääriin johtopäätöksiin ja virheellisiin kustannuksia lisääviin ratkaisuihin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close