Ilmaiset katselmoinnit

ESD-hallintatarviketeollisuuden kilpailu on kiristynyt erikoisella tavalla. Elektroniikkatehtaille tarjotaan enenevässä määrin ilmaisia kartoituksia ja katselmointeja. Myyntiedustaja suorittaa tarvittavat mittaukset ja laatii tulosten perusteella teknisen raportin, joka sisältää listan virheistä ja puutteista, sekä suositukset korjaavista toimenpiteistä. Euroopassa ja Yhdysvalloissa palvelua on nyt saatavilla ilmaiseksi.

Asianmukaisesti suoritetun yksittäisen arvioinnin omakustannushinta on edullisimmillaan joitakin tuhansia euroja, joten tilaajan kannalta ilmainen katselmointi on hieman ongelmallinen. Laatujärjestelmien mukaisesti katselmoinneissa tulisi varmistaa riippumattomuus, joka harvemmin toteutuu ilmaisessa työssä. Vaikka työ suoritettaisiin objektiivisesti ja vastuullisesti, eturistiriita on silti olemassa. Useissa yrityksissä tällainen kytkentä on kielletty eettisissä toimintaohjeissa (Code of Conducts).

Omakustannushintaa edullisemmat katselmoinnit ja koulutukset ovat mukautumassa tuotteina aivan eri suuntaan tietoa myyvien organisaatioiden palveluihin verrattuna. Ilmaispalvelussa pyritään yksinkertaistamaan ja oikaisemaan teoriatietoa sellaiseen muotoon, jonka kaikki ymmärtävät koulutuksesta tai taustasta riippumatta. Riippumaton tietopalvelu päinvastoin tukeutuu vahvaan teoriatietoon. Teknologian uudistuminen, toimintatapojen kehittyminen ja kustannustehokkuus edellyttävät jatkuvaa oppimista, eikä se ole ilmaista. Ostettava tietopalvelu tuottaakin syventävää tietoa suunnittelijoille, laatu- ja luotettavuusinsinööreille sekä tuotantoinsinööreille. Ilmaispalvelu on suunattu hankinnoista päättäville henkilöille.

Kummallekin palvelulle riittää varmasti kysyntää, vaikka ilmainen ei välttämättä ole edullisin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close