Varausjännite

Young & Freedman yliopistofysiikkaan perustuen staattisen sähkövarauksen yksikkö on Coulombi (C) ja sen tunnus on Q. Sähköisen potentiaalin yksikkö on Voltti (V) ja tunnus on V. Johdonmukaisesti pääteltynä varausjännite tarkoittaa siten varauksen ja jännitteen produktiota, josta saadaan potentiaalienergia jakamalla tulos kahdella.

Pelkästään jännitteen tai varauksen esittämiseen varausjännite on virheellinen, vaikkakin jossain yhteyksissä käytetty yksikkö. SI järjestelmä ei tunne varausjännitettä, eikä sitä ole määritelty staattisen sähkön hallinnan standardeissa.

Potentiaalienergia
Potentiaalienergia

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close